رسته‌ها
مرحوم ماتیا پاسکال
امتیاز دهید
5 / 3.9
با 8 رای
مترجم:
بهمن محصص
امتیاز دهید
5 / 3.9
با 8 رای
✔️ «لوئیجی پیراندلو» نویسندۀ ایتالیایی این کتاب که در سال ۱۹۳۴ موفق به کسب جایزۀ ادبی نوبل شده، زندگی شخصی دشواری را پشت سر گذاشته است. اختلال روانی همسرش یکی از تراژدی های زندگی او بوده اما نکتۀ درخور توجه این که او بهترین آثارش را در دورۀ سراسر رنج باری که از همسرش مراقبت می کرده و فقر مادی آزارش می داده پدید آورده است.
پیراندلو در رمان «مرحوم ماتیا پاسکال» داستان مردی را روایت می کند که از زندگی بی هیجانش دل خوشی ندارد. او طی سفری در روزنامه خبر مرگ خودش را می خواند، ابتدا جا می خورد اما او که از رنج زندگی به جان آمده با خواندن خبر مرگ خود به زودی تصمیم می گیرد تا با ترک شهر خود و با هویتی جدید، زندگی جدیدی را آغاز کند. با این همه سرانجام در زندگی جدید نیز به جایی نمی‌رسد و حالا بازمی‌گردد تا با گذشته خود روبه‌رو شود و...

از متن کتاب:
«از چیزهای نادر و شاید تنها چیزی که به آن اطمینان داشتم این بود که اسمم ماتیا پاسکال بود. من هم آن را به کار می بردم. هر گاه کسی به سرش می زد که برای مشورت یا پرسشی نزدم بیاید خودم را جمع و جور می کردم، چشمم را می بستم و جواب می دادم: من ماتیا پاسکال هستم.
_متشکرم عزیزم، می دانم.
_به نظرت خیلی کم است؟
راستش را بخواهید حتی به نظر خودم هم این چیز زیادی نبود ولی در آن زمان هنوز نمی دانستم که حتی ندانستن همین چه معنایی دارد. به این معنی که نتوانم مانند گذشته ها به موقعش بگویم: من ماتیا پاسکال هستم.
چه بسا کسی پیدا شود که بخواهد برای دلسوزی بر من (این چندان ارزشش را ندارد) تصور فلاکت آن بدبختی را بکند که ناگهان کشف کند که نه پدر دارد و نه مادر و نه می داند که بوده و چه نبوده، در این صورت ممکن است از فساد آداب و رسوم، از عیب ها و بدبختی زمانه که می تواند این همه گرفتاری و دردسر برای یک بیچارۀ بی گناه درست کند برآشفته گردد. (این هم باز کمتر ارزشش را دارد.) باری موضوع این هم نیست.»
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
فرمت:
PDF
تعداد صفحات:
428
تعداد دسترسی:
180
آپلود شده توسط:
homis
homis
1401/02/28
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی مرحوم ماتیا پاسکال

تعداد دیدگاه‌ها:
2
لوییچی پیراندلو، نویسنده ایتالیایی، نقش به سزایی در نمایشنامه‌نویسی و تحول آن ایفا کرد. او علاقه زیادی به درونیات افراد داشت. در سال ۱۹۰۳ "مرحوم ماتیا پاسکال" را هنگام حضور بر بالین همسر بیمارش، فی البداهه و سریع به رشته تحریر درآورد که بیانگر بخشی از زندگی واقعی خود اوست. ماتیا پاسکال که زندگی خانوادگی چندان خوشایندی ندارد، به مرور زمان گرفتار فقر شده است، ازدواج زجردهنده و ناموفقی هم داشته و در نهایت مرگ چند عزیزش سبب می‌شود که همه چیز را رها کند. پاسکال که روزگارش را در قمارخانه‌های مونت کارلو گذرانده، پس از مدتی قصد بازگشت به خانه را دارد. در این حین با خبر خودکشی خودش مواجه می‌شود. یک آزادی بی قید و شرط برای از بین بردن همه ریشه‌ها، پاک کردن همه خاطرات و تجربه‌های تلخ و نوسازی هویت. در مسیر این گریز او با افراد مختلفی آشنا می‌شود و نویسنده از ورای این آشنایی می‌کوشد، چهره واقعی مردمی را که در زیر نقاب‌ها و صورتک‌ها پنهانند، بر ملا کند.
این نویسنده جایزه نوبل ادبیات 1934 را به خاطر "قدرت تقریبا جادویی‌اش در تبدیل و تجزیه و تحلیل مسایل روانشناختی به تآتر خوب" به دست آورد.
بهمن محصص (۱۰ اسفند ۱۳۰۹ در رشت – ۶ مرداد ۱۳۸۹ در رم) نقاش، مجسمه‌ساز و مترجم پیشروی ایرانی بود. نقاشی‌های آوانگارد بهمن محصص از آثار معتبر نقاشی مدرن ایران و جهان محسوب می‌شود.محصص به سبب سال ها تحصیل و اقامت در ایتالیا بر زبان ایتالیایی تسلط و با زبان فرانسوی آشنایی داشت.او آثاری از پیراندلو، مالاپارته و کالوینو را از ایتالیایی و آثاری از اوژن یونسکو و ژان ژنه را از فرانسوی به فارسی ترجمه کرد.
مرحوم ماتیا پاسکال
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک